Sider

tirsdag 20. november 2018

Tutorial nordlys med oxide

Jeg har aldri laget en tutorial, men jeg skal gjøre et forsøk.

Her er kortet jeg endte opp med ved å gjøre følgende.
Først skar jeg bare til ønsket størrelse på bakgrunnen. Fant frem en haug av distress oxide jeg syntes minte meg om nordlys i fargene. Jeg brukte ikke alle fargene på bildet. Men hva du vil bruke er helt opp til deg. Ikke hadde jeg alle fargene jeg ønsker,men man tar det man har.


Jeg startet med å maskere bakgrunnen min der jeg ønsket at "lyset" skulle være. Jeg klippet et bølgete mønster i teipen og la disse ovenfor hverandre.


Jeg valgte å legge stempelsverte kun på siden av svampen ved å holde den skrått.


Gikk inn på stripen min med kun kanten av svampen og dro striper inn mot midten. Dette gjør jeg med alle fargene jeg brukte.

Det grønne tok jeg fra motsatt side mot det lilla med samme teknikk. Farge inn ved å ha sverte på kanten og dra det inn som streker.


Her har jeg lagt på ytterligere en ny grønn farge og mere av den lilla.


Jobber inn fra begge sider til jeg er fornøyd.


Under prosessen ønsket jeg å lage et lite felt som er gult. Igjen har jeg brukt skrå metoden, men jeg har bare flikket den i mellom de to fargene og ikke i fra kanten av maskeringen. 


Når jeg var fornøyd med resultatet fjernet jeg teipen. Nå er det klart for å lage resten av himmelen. Det ser ikke pent ut, men ta det helt med ro, det blir bedre.


Med stormy skies går jeg inn fra kanten mot "lyset" 
Det gjør ikke noe om du kommer litt over "nordlyset".

Ønsket en litt dypere himmel og går derfor inn med Black soot i kanten. Gikk over med stormy skies for å blende disse sammen.
Jeg liker ikke den harde kanten mellom nordlys og det blå. Den er enkel å gjøre litt softere. 


For å gjøre nordlyset litt mer sort, gikk jeg tilbake inn med lilla og grønn, denne gangen drar jeg det motsatt. Ikke inn mot midten men utover himmelen. Dette tar litt tid. Men når du er fornøyd kan du bruke en hvit penn og tegne inn stjerner. Dette gjør bakgrunnen enda mer levende.

Stanset ut noen rådyr og trær i sort for å gi inntrykk av siluetter.


En annen variant, har gjort akkurat det samme, men i stedet for å dra striper inn mot midten. Har jeg dratt de langs med maskeringen.

Jeg håper dette var forståelig for alle, og jeg gleder meg til å se masse flotte kort. Legg gjerne igjen en kommentar med link til ditt prosjekt så jeg får se.

Kreativ  hilsen fra Linda.3 kommentarer:

 1. Takk for flott tutorial. Nydelige kort.

  SvarSlett
  Svar
  1. Bare hyggelig, håper jeg får se resultatet om du skulle forsøke deg.

   Slett
 2. Takk, det ble kjempefint. Begge to 🌞.

  SvarSlett